Pripreme za Iron Butt avanturu teku po planu
 
Vulkanizerstvo Furlan već nekoliko godina brine da sa gripom nemam problema.
01
 
Odabir guma vrlo je važna stavka kojoj je potrebno posvetiti poprilično veliku pažnju. Pošto Iron Butt vozim isključivo autocestom, Metzeler Tourance koje sam do sada koristio ne bi bile prikladne zbog grubljeg profila sa kojim je moguće voziti i po makadamu, a niti silazak na kakav lakši off road teren im ne predstavlja problem.
 
02
 
Nakon savjetovanja sa nekoliko bajkera koji preferiraju ravne dionice i prevaljuju velike udaljenosti svojim motociklima odluka je da za ovu priliku koristim Michelin Pilot Road gumu.
 
03
 
Pretjerano trošenje gume po sredini ne bi se trebalo dogoditi zbog veće tvrdoće po srednjem gaznom sloju, a mekši rubovi omogućavaju bolji grip kod vožnje po zavojima. Iskustva bajkera koji ju koriste su odlična i sa tom vrstom gume redovito prevaljuju i daleko više od 20 tisuća kilometara pri normalnoj vožnji.
Bilo kako bilo, kvaliteta guma jasno će biti vidljiva nakon što sa njima odvozim te famozne Iron Butt kilometre. Hoće li pokazati tragove trošenja vidjeti će se po povratku kući. Skoro 4000 kilometara pod punom brzinom odličan je test koji će riješiti svaku nedoumicu oko kvalitete.
 
04
 
Profesionalnost i brzina usluge kod Vulkanizerstvo Furlan svaki puta me posebno oduševi. Iako se termini za montažu guma ne naručuju i usprkos relativno velikoj gužvi koju često zateknem prilikom dolaska, rijetko kada je čekanje na red duže od petnaestak minuta.
 
05
 
Posebna čast i zadovoljstvo je kada vlasnik osobno, nakon obavljenog posla oko montaže guma, dođe i posveti malo pažnje. Ma koliko razgovor trajao i ma koliko puta Njegov telefon zazvonio, vrijeme koje je odlučio posvetiti našem razgovoru ostaje samo naše. Telefonirati se može i kasnije. Vrlo rijetko viđeno poštovanje prema sugovorniku.
 
06
 
Veliko poštovanje gospodine Franc i veliko poštovanje cijeloj firmi koja već 25 godina posluje na ovoj adresi.
Također veliko hvala na podršci. Vjerujem da će se suradnja nastaviti i slijedećih godina.
 
Vjerujem da nije potrebno posebno reklamirati kvalitetu koju ćete ovdje dobiti. Kvaliteta se jednostavno podrazumijeva.
 
 
 
U slijedećim tekstovima nekoliko rečenica o opremi i firmi koja brine za taj dio slagalice. Siguran sam da već pogađate o kome se radi.
 
Voli vas Brmbi
Šepić Commerce

Šepić Commerce

IXS, Sidi, MotorCoat LS27

Vulkanizerstvo Furlan

Vulkanizerstvo Furlan

Moto gume

MOTO TOUR CROATIA

MOTO TOUR CROATIA

More than a biker site

Petar Pan

Petar Pan

Autopraonica i vulkanizer

Autopraonica i vulkanizer

MOTUL

MOTUL

Motul motorna ulja