Skromnost je vrlina koju posjeduju dobri ljudi. Faruk Demiri peče najbolje bureke u Hrvatskoj, Barba Marin vrhunski je stručnjak za pizze, a ovo je kratka priča o njima.

Daruvar, najljepši mali grad u Hrvatskoj

Po mnogo čemu je najljepši i najbolji. Ipak, današnnja tema je burek. Kad ti se na vožnji pridruži gastro stručnjak poput Barbe onda i putovanje mora biti povezano s hranom.

Domagoj Jakopović Ribafish svojevremeno je nahvalio Farukov burek, a ja ga do sada nisam kušao. Ako Ribafish kaže da je najbolji, ako Barba Marin potvrdi, a meni se burek svidi tada Faruk ostaje na tronu.

Po jutru se (ne)poznaje dan Iskreno, jutro nije obećavalo lijepu vožnju. Barba je došao u dogovoreno vrijeme i pobrao moje simpatije.

01

Čini se da mu vremenske (ne)prilike ne stvaraju problem. Uz jedno usputno zaustavljanje u Bjelovaru i Velikim Zdencima, pred nama se ukazalo ono zbog čega smo do Slavonije i "potegnuli": Njegovo veličanstvo - Burek!!!

01

01

01

Poslužio ga je gazda Faruk osobno. Burek je zaista nevjerojatno ukusan i jednostavno najbolji koji sam do sada kušao. Svaka slijedeća riječ bila bi suvišna. Turska kava razveselila je Kraljicu i time ću završiti tipkariju o bureku.

01

Petrinja

Poznato je da je taj grad prije više od godinu dana razorio potres. Regija se digla na noge i svako je pomogao koliko je mogao. I sam sam učinio ponešto da bar nekome olakšam život nakon te katastrofe. Mnoge priče ostale su su neispričane...

Barba Marin i njegova ekipa odmah nakon potresa dolaze u razrušeni grad, montiraju svoju peć za pizze i u slijedećih 30 dana, uz nadljudske napore ljudima u Petrinji ispeku oko 35000 (trideset i pet tisuća) pizza.

Zanimljivo je da je čak pet ljudi radilo na slaganju kutija u koje su se pizze pakirale. Oko 1200 pizza ispeći svaki dan i to ponoviti 30 puta za redom vrijedno je divljenja.

Mjesto na kojemu su se pekle pizze danas posluje pod imenom Pablo's pizzeria!

"Svako zlo za neko dobro" stara je izreka. Petrinja je bogatija za jedno dobro. Vjerujem da to nije jedino dobro koje je taj nesretni potres ljudima donio.

01

01

01

Prolazite li napaćenim gradom svakako se zaustavite u Pablo'su i kušajte specijalitet kuće. Siti i veseli na taj način pomozite Petrinji da ponovo zasja sjajem koji ona zaslužuje!

01

01

Voli vas Brmbi ❤

Šepić Commerce

Šepić Commerce

IXS, Sidi, MotorCoat LS27

Vulkanizerstvo Furlan

Vulkanizerstvo Furlan

Moto gume

MOTO TOUR CROATIA

MOTO TOUR CROATIA

More than a biker site

Petar Pan

Petar Pan

Autopraonica i vulkanizer

Autopraonica i vulkanizer

MOTUL

MOTUL

Motul motorna ulja